Afloop van uw drukwerk

AfloopKleine snijafwijkingen zijn tijdens het afwerkingproces ook met onze moderne computergestuurde machines onvermijdelijk. Om te vermijden dat er witte randjes verschijnen of smalle deeltjes van je ontwerp verdwijnen, raden we je aan om tijdens de lay-out te voorzien dat je ontwerp aan de vier zijden 3 mm groter is dan het gekozen formaat.

In de praktijk komt het erop neer dat je bij het gekozen formaat dus 6 mm bijtelt in de lengte en 6 mm bij de breedte. Eventuele snijafwijkingen worden door deze marge opgevangen.

De afmetingen van een bestand voor een A6 flyer die 105x148 mm meet, dient dus 111x154 mm te zjin. Dit is het formaat van een A6 (105x148 mm) vermeerderd met 3 mm afloop aan elke zijde.
Zorg er ook voor dat er rond een foto, die op de achtergrond gewoon doorloopt, dus geen witte kader is geplaatst. In het voorbeeld zullen de flyers schoongesneden worden op de groene lijnen. Het formaat dat overblijft is een A6 van 105 x148 mm.

Om te vermijden dat de tekst helemaal tegen de rand staat of dat er letters worden weggesneden plaats je logo’s en tekst best nog eens 3 mm van de snijrand. Gebruik ook nooit kaders in je ontwerp die tot dicht tegen de snijrand komen.