Wie is University Press?

Wie zijn weUniversity Press is een drukkerij die de focus legt op kleine oplages met een zeer hoge kwaliteit en afwerking. Onze stielkennis gaat hand in hand met jarenlange ervaring en een hoogtechnologisch machinepark. Drie pijlers waardoor razendsnel werk leveren de kwaliteit nooit in de weg staat. We houden het productieproces volledig in eigen handen en kunnen daardoor scherpe prijzen en een vlotte service garanderen.

De voorbije jaren hebben we ons gespecialiseerd in het afleveren van wetenschappelijk drukwerk met academische nauwkeurigheid. Als marktleider in deze sector beschouwen we studenten en academici als onze vertrouwde partners. We weten welke inspanningen ze moeten leveren om hun proefschrift, thesis, doctoraalscriptie of wetenschappelijke studie tot een goed einde te brengen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat ze dit weerspiegeld willen zien in het gedrukte eindresultaat.

Digitaal drukken

Voor kleine of variabele oplages is digitaal drukken vandaag de ideale oplossing. Dit procedé combineert immers de kwaliteit van het traditionele offsetproces met de flexibiliteit van het printen. Ongeacht de fase van het drukproces kunnen we bijvoorbeeld lastminuteveranderingen doorvoeren. University Press is ook in staat om elke afdruk te personaliseren. Bij digitaal drukken is het mogelijk om met diverse papiersoorten en gramsgewichten te werken. Het kosteloos invoegen van fullcolourpagina’s biedt de mogelijkheid om variatie te brengen in de bladspiegel en op een efficiënte manier illustraties en grafieken te accentueren. In tegenstelling tot traditionele druk- en bindtechnieken kunnen kleurenpagina’s om het even waar in de publicatie ingevoegd worden.

Desnoods binnen de 24 uur

We drukken pas de volledige oplage zodra de inhoudelijke of vormelijke correcties van de drukproef werden doorgevoerd. Vervolgens stellen we de elektronische versie van de publicatie ter beschikking in pdf-formaat en kunnen we ook het ISBN-nummer en het wettelijk depot regelen. Omdat wij het productieproces van begin tot eind onder één dak centraliseren, kunnen wij een opdracht in recordtempo afwerken. Doorgaans duurt het verwerkingsproces drie werkdagen, inclusief het versturen van de printproeven. In noodgevallen kunnen we echter een opdracht afwerken binnen de 24 uur. Levering inbegrepen.